Partners

#wehoudenhethiphop, dat doen we natuurlijk niet alleen. Daarom zijn we dankbaar voor de support die van onze partners komt. Check hieronder door middel van het navigatiemenu wie zij zijn en wat zij doen. Bezoek ook eens hun websites en volg ze ook even via Social Media.

Ondergronds-Verbond-transparant-logo

Ondergronds Verbond staat voor hiphop van Nederlandse bodem. Alle elementen van de hiphopcultuur zijn bij het platform vertegenwoordigd: Rap, Turntablism, Breakdance en Graffiti. Het doel achter hun festivals is vooral het promoten van Nederlandse hiphop en beginnende artiesten een kans te geven tussen de gevestigde namen in de scene. Zij richten zich op zowel regionaal (omgeving Hoofddorp) als landelijk talent.

In 1999 vond in voormalig cultureel centrum De Hoeve in Hoofddorp het eerste Nederhopfestival van Nederland plaats. Tot 2003 is elke editie van het festival een daverend succes. Ondergronds Verbond was in deze periode hét festival waar je bij moest zijn en voor veel artiesten waren wij een springplank naar succes. 10 jaar later was het natuurlijk tijd voor een reünie en brachten wij weer een editie die je niet kon negeren. Wij blikten terug naar de tijd van cassettebandjes en keken vooral naar de toekomst van de Nederlandse hiphop. De pioniers van toen stonden dan ook met de talenten van nu op het podium.

www.ondergrondsverbond.nl 
facebooktwitterinstagramyoutubesoundcloud

Poetic-Justice-Logo-ZwartKwaliteitsplatform voor hiphop, rappoëzie en spoken word. Zij houden de kunst van het brengen van lyrics levend. Zowel lyrics van Nederlandse als buitenlandse emcees/rappers worden opgepakt in een kunstzinnige omlijsting en krijgen daarmee een podium voor het publiek. Doel: ‘Je bewust worden van de kunst die een emcee/rapper levert door middel van woordspelingen’.

www.poeticjustice.nu
facebooktwitterinstagramyoutube

De Rauwe School uitgesneden logoElke eerste zaterdag van de maand presenteert De Rauwe School in de Vrankrijk te Amsterdam een ondergrondse hiphopavond met de gelijknamige titel ‘De Rauwe School’. De avond is bedoelt om zowel nationale als internationale hiphop artiesten een podium te geven. De Rauwe School staat bekend als het gezelligste hiphop feest van Amsterdam vanwege de goede vibe en atmosfeer die er hangt, waarin de kern waarden van hiphop “Peace Unity Love en Having Fun” hoog in het vaandel staan.

www.rauweschool.nl 

facebook