Winne ft. Poppe – Winti

| 46 views
00

Na zijn EP “Onoverwinnelijk” uit 2007 en zijn debuutalbum “Winne Zonder Strijd” uit 2009, brengt Rotterdammer Winne na 9 jaar eindelijk weer een nieuwe solotrack uit genaamd “Winti”. De track is geproduceerd door Hype.

In de tussentijd heeft Winne allesbehalve stilgezeten en werkt hij als docent aan de Herman Brood Academie en startte hij het muzieklabel Couture33.

In 2013 was Winne onderdeel van de succesvolle rapformatie Great Minds (met Dr. Moon, Sticks en Jiggy Djé) – waarmee de groep in velen poppodia en op festivals optrad, op #2 in de album-chart notering binnenkwam en waarmee verscheidene 3FM-, FunX, 3voor12 en Edison award-nominaties werden binnengesleept. Daarnaast leverde hij een bijdrage aan tracks van collega artiesten als Ronnie Flex, Jonna Fraser, Cho en Zwart Licht.

Voor het eerst rapt Winne in zijn moedertaal.
‘’Deze track heeft voor mij een bijzondere lading, de sample die is gebruikt werd thuis altijd gezongen door mijn moeder, zij was dan ook de eerste die de track te horen kreeg. Toen ik zag dat het haar raakte heb ik geen moment meer getwijfeld en voelde het goed.’’

De bijbehorende videoclip is geschoten in Suriname, waar hij voor het eerst een Winti-prey ceremonie bijwoonde. Bekijk hier boven de bijbehorende videoclip.

Tags